Ανοιγμα της Airbnb στις επαγγελματικες συναντησεις

Ανοιγμα της Airbnb στις επαγγελματικες συναντησεις

Νέα στατηγική κατεύθυνση ανοίγει η Airbnb μπαίνοντας στο κομμάτι των επαγγελματικών ταξιδίων, λανσάροντας τη νέα υπηρεσία Airbnb For Work.

Πριν μερικές εβδομάδες η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι 700.000 εταιρίες τη χρησιμοποίησαν για κρατήσεις των υπαλλήλων τους σε επαγγελματικά ταξίδια, με πάνω από 275.000 επιχειρήσεις να βρίσκονται σε άμεση συνεργασία μαζί της.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Airbnb, σήμερα οι εταιρίες που συστηματικά συνεργάζονται στα επαγγελματικά ταξίδια με την πλατφόρμα έχουν φθάσει τις 300.000.

Το Airbnb For Work προσφέρει τρεις υπηρεσίες: «Team-building», «relocation» και «off-site meeting». Από αυτές, οι επαγγελματικές συναντήσεις εκτός γραφείου μπορεί να έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Οι αποστειρωμένες συνεδριακές αίθουσες δεν προσφέρουν κίνητρα και δεν συμβάλλουν στη δημιουργικότητα, επισημαίνει η πλατφόρμα, τονίζοντας ότι θα παρουσιάζει στο εξής σπίτια τα οποία κρίνονται κατάλληλα για αυτό το είδος δραστηριότητας.

Η υπηρεσία team building φαίνεται ότι τοποθετεί εκ νέου στην αγορά το προϊόν των Εμπειριών της Airbnb αλλά προσαρμοσμένο στα επαγγελματικά ταξίδια. Προς το παρόν προσφέρει τέτοιες εμπειρίες σε 800 πόλεις και αναδεικνύει εκείνες που είναι κατάλληλες για team building.

Στο κομμάτι του «relocation», προσφέρεται η δυνατότητα εξοικείωσης των υπαλλήλων με τη γειτονιά όπου μένουν. Σύμφωνα με την πλατφόρμα, η αδυναμία εγκλιματισμού με το περιβάλλον στα ταξίδια οδηγεί σε αποτυχία του 40% των στόχων του επαγγελματικού ταξιδίου.

ΠΗΓΗ: tornosnews.gr